3 malam dengan bulan

On the way nak p dewan.

Tenang2.tenang la wahai hati..

Jalan sebelah titi...

Derapan kasut..’ktuk-ktak-ktuk-ktak’

“ti, x de lagi tinggi kasut tu. 10 inci trus, kan snang’.(padahal kasut tu bukan kasut tinggi pun, cume tapak dye je, titi ltak paku kot bagi kuat sikit dgr, haha, x pun ltak ladam kuda)

‘wan, ko jgn, kite nk exam ni,kang minx maaf kt aku dulu b4 masuk dewan”..



5minit sebelum masuk dewan

Nampak para doc bwk kertas soklan..peh, x boleh bla..berdebar sudahh



Masuk dewan

Langkah kaki kanan. Moga Allah permudahkan



5 minit menjawab

Bising gile para invigilator nih. Sakit nye hati.(kami di awasi oleh makcik2 dan pkcik2 arab,).. series, memekak je. Xtau la nape bukan doc yang menjaga exam kitorunk. Sebab exam 3 jam , depa malas kot.=p



1jam berlalu

Soklan, dye hekhek. No comment,

Selamat ade beli gule n coklat. Makan2 jap. Minum2 air..berlagak macam dah siap..



I jam 20minit

Tetibe invigilator ni check telinga kitorunk, kot2 ade bwk headfon dgr kt telinga la gitu. ade nota2 terselit2 ke kan.Adui, macam2 la. sape yang bwk hp pn kene rampas buat seketika.



1jam29minit

Nk buat origami lah.busannn..dah la sokln mcm ****.ade kertas lebih, saya tulis somthng, ayat dye mcmni la ‘burung2, tolong bgtau ibu saya, saya rindu dye’.. lepas saya dh buat origami tu kan, ade sorg mamat arab(yang jaga kitorunk tu la), dye dtg ke meja saya dan tgk nota tuh.Dye kata saya bawak nota .weh, saspen gile. Org arab ni, skali x kecoh mmg x sah.saya x tau la nk terangkn kt dye cmne, padahal tu nota baru je kjap td saya tulis. Pastu dye bukak burung tu, tgk kot2 ade tulisan dlm tu. Elo, ingt saya nk tiru2 ke. mmg pakcikk btul laaa pakcik tuh







ni la burung origami tuh..saya siap sempat buat sepasang lagi.comeyy..mamat arab tu jeles kot sbb saya x nk kasi dye.



1jam49minit

X puas hati, saya buat balik burung saya tu, ape saya dulik.

Pastu, tetiba rasa nk ceri2. Adui. Mmg btul la perut ni. Panggil minah arab yang jaga exam kami tuh. . Adui, saya terlupa toilet kat depan tu ha. Dah la tempat duduk saya bahagian paling belakang skali. Elo, kalo toilet kt depan semata x pe, ni kat atas pentas. Amik ko.hei, Segan gile . Tapi, best gak dapat buli minah ni, frst time kot pg toilet mcm VIP , ade org mengiringi. Tp, segan wa ckp sama lu..satu dewan plak pandang kite naik pentas tuh. Rasa femes plak. Hoho



1jam52minit(dlm toilet)

Tergelak terbahak2. Mana x nye, segan weh..arghhh aku segan. Malu gile. Malu3. dr tempat duduk ke toilet aku rasa sume org pndg aku.So, mmg agak lama la dlm toilet. Gelak sorg2 punye pasal ok, bukan sbb lain. Aduh, kang dah selesai hajat nk balik tempat duduk, satu dewan pndg lagi. Aduii..ok wani, thniah. Lain kali suh prut tu buat hal lagi. Ok



1jam59minit(balik dr toilet)

Burung origami tu tetibe terurai balik. sah, ni mesti keje mamat td.Mengong la mamat arab ni. mmg nak mati cepat agaknye. Dah bukak td burung tu kn, xde tulisan pape, x puas hati gak la tu.eeii.. eleh, dye bukak, saya pasang balik. Lantak la.



2jam30minit

Penat dah ni..penat gile nk piker..terasa nk kluar, tp ade lompong2 soklan nih.

Ttibe kwn sebelah mnyapa.

‘pssttt2... no 3 ape’

Oh, sokln mudah, dalam exam kalo x tau kite kene tnye, jgn tiru, ok.

Saya pun pelagi. Jawap la kn, slmt la sokln tu saya baca..

Tp, dalam bab2 cmni, dye kene ade skill ok. Kang kalo kantoi x pasal2 je kang. So, kalo anda tidak berpengalamn dalam hal ini, dinasihatkn jangn tiru aksi tersebut.



Dalam hidup ni kene sntiasa mmbntu.

Saya plak tnye..’psst, sokln 6’

Slmt ade respon, peh terisi lagi sokln ..syabas2, nk kat penuh dah kertas ni..haha..weh, buat kerja jahat berdebar tahu! siapakah seangakatan kiri kanan saya? oh, dirahsiakan..


3jam

At last~!!!

Yeye, kuar pun dewan akhirnye..kuar2 dewan je..tgk mata sorg2 berair..dari yang kuat stdy smpai yang jnis relek2 tu, merah2 sumenye...



Semua menangis kah? Aduh...sedih..xpe2..tenang lah hati

Comment dr manusia2 yang saya jumpe=

1- Tak pernah aku buat soklan ‘sesenang’nih

2- Aku rasa aku nk masuk dewan balik, jawap lagi biochem dek krn ‘jatuh cinta’ nye aku ngn bicohm tuh

3- Semua yang saya baca, semua2 ‘masuk’. Memang saya sgt2 ‘suke’ lahhh

4- Xde soklan yang ‘susah’ sikit ke. soklan ‘senang2’ ni x main lah...



Ok, semua yang dalam bracket tu, nada dye kene bracket kan jugakye..sume kene jadi antagonist..so, dah dpt bayangkn cmne kesusahn kami td dlm dewan selama 3 jam? Snior2 ku tersayang di tahun 2, bersedialah anda. Saya bukan nk takut2kan, tp cume harapnye, get ready lah..ok...











saya beriye pakai baju batch f5 saya(hope dpt smgt nk buat biochem ni,cewaahhh).. tp....






p/s= PCM suke buat kejutan yang plik2 dgn saya.

hari tu, bezday saya 19 hb, tp dye ltak kat banner ulang tahun tuh, 5hb. Apak awl. Satu mansoura plak kecoh,mana saya x terkezut, ttibe ade org wish pada hari yang bukan kelahiran saya.haha



Dan kali ni plak, blog saya di angkat menjadi blog pilihan PCM. Gile ape.haha. saya xtau cmne leh terpilih.selaunye org pilih blog jnis tazkirah2 tu ha..blog saya ni, sengal2 je gitu.



o. saya tau. Xnk tnye ke ape perasaan saya?



Manusia= ape perasaan awk ye cik dealova

Dealova= oh, saya sgt berbesar hati mnerima award ini.. kepada semua peminat2 saya, truskan mengundi saya. Tanpa awk semua sapalah saya di persada blog alam maya ini. Truskan membaca tnpa henti. Alamak, saya terasa hot la plak(elo, skrg musim panas, so mmg hot la kan).



post ini di postkn ketikamana authurnye baru abih tergelak terbahak2 sambil terguling2 nk pecah perut..=p




3 malam tanpa bintang

SEMINGGU SEBELUM EXAM




Minggu2 nak exam ni la tenet apak la laju eh..selalunye page reload error. X pun, undefined.tp la ni.bukak satu keluar satu.dalam kpala nk bukak utusan on9, x tekan lagi, dye dah kluar dulu. Yang best nye, baru nak bukak laptop, on je lptp, tetibe cable yang terletak di belakang pintu termasuk sendri ketempat dye (belakang tempat lptp ni ha)..haha..kagum2..sekali2 membongak x salah kot..=p




Time2 cmni lah lalat nak berbondong-bondong lawat ke rumah. Xde hari lain ke. minggu lain ke. kalo sekor xpe, ni 4-5 ekor. (lalat sgt2 byk ye pd musim panas, informasi pd yang berada luar dr mesir). So, kalo nk mudah, lalat tu, buat sup je. Panggang ke. tp, saya x pernah la. kalo nk tau, boleh contact titi, dye tau nak buat sup lalat cmne..=p





Dalam banyak2 minggu, minggu ni la banyak lak cite yang nk tengok. Korean japan, x yah nak cakap la kan. selamat cite team medical dragon dah habis. Berdebar2 la tengok nye..lpas satu, satu cite dye.isk2..

Time2 cmni lah nak cube resepi baru. Tu memang x boleh bla. Bukak resepi.net sana, my resepi situ. Ktung ktang kat dapur tu. Kalo kjap x pe, ni pas masak nak kemas, lap2, gosok2 sikit. Pastu Nampak plak petii ais tu cam x kemas kan. pegi la off letrik eh, pastu mule lah nk buang2 barang2 yang dah bertahun2 x buang tu kn.isk2..pastu, tengok plak ade tepung. Telur. cmne tu.Buat roti jala la. Pastu ade nasi lebih smlm. Buat nasi goreng dealova la.ups..nk resepi? ok2, nnti akn saya postkn.(tu pn kalo ade permintaan la). Series, sedap.huhu..



Yang best.. time2 camni lah nk try rasa kehebatan tgn. Pegi la buat apam. Bukan apam balik ye, ni apam coklat.wah...~!!! mmg best kowt. Ni mmg xleh bla. Selama ni buat kek coklat je, kali ni saja cube resepi baru, apam coklat plak. Selamat jadi. Ala, kalo x jadi pun, pape yang buat, mesti abih nye lah, tgk la ahli beit sapa kn..=p

sori la 'nerdy', x sempat nak buat sistem barter plak..kalo nak, meh cucur udang ha....=p ni la apam coklat. skali buat 2 adunan plak tuh.yang pliknye, dalam banyak2 minngu, knapa mesti buat dlm minggu exam? musykill..


Asal la ttibe nampak tilam ni cam empuk semacam). Pastu nampak selimut tu macam memaggil2 plak kan. lebih2 lagi tengahari2 yang mmg best la utk tidur kan. Nampak bantal plak. He, bantal tu menjerit2 plak panggil tuan dye.isk2. set jam nak tidur kjap, round 30 minit. Tp, tetidur 3 jam . Ok x sengaja. Dalam hati mula lah, geram2, sok janji x nak buat lagi. Tp, esoknye still sama.

MALAM ESOKNYE ADE PAPER,



Mule lah rasa gelabah nak mampuih. Benda banyak kene cover. Tp, wat2 macho sudah. Lek2.. tengok org keliling baca buku. Senyap, diam. Buat bnda sama la.baca buku.



Time2 cmni la rasa nak beriberi(membuang air besar) dan cericeri(mmbuang air kecil). Perut buat hal ke , atau saja di buat hal ni.


Tem2 cmni lah rasa lapar la, haus la. megi jadi santapan. Ye, megi kan mknn yang sgt bagus mngurangkan kelaparan prut tu.dah la murah, senang nk dapat, cepat plak tu penyediaan nye. Kalo tgk kat wikalah tu, jarang dak melayu x beli megi..Pastu, kene plak ngn air kopi kan. kopi tu penguat daya ingatn short term memory..huhu( tah blog sape la y ckp ni kn).




HARI NAK EXAM,



Mule lah rasa x senang duduk. Nak duduk x leh, berdiri. Nak rasa belajar baring la. eh, xmo, mniarap la. macam2.



Final revision. Mule lah sume bnda x pegang, sume benda nak usik. Tapi, sume bnda x jadi.isk2

Tu la serba sedikit ragam manusia nk2 exm ni. X smpat plak saya nak interview ramai2. Kalo ade, share2 ok




mahal kot gmbr ni...ingt senang ke ade gmbr tgh ngadap buku..kalo ibu baba tgk, banggo tgk anak eh duk dopan buku... da fact is..kite pndang buku, tp buku pandang kite balik..=p


esok saya n da geng akan exam biochem.. pukul 10am wktu mesir, pukul 3pm wktu msia.. 3 jam akan kami perah otak didalam dewan ituu...oh doakan...

Related Posts with Thumbnails